Nou escorcoll de la Guàrdia Civil en edificis de l’ajuntament de la Seu d’Urgell

Els agents han cercat documentació sobre un projecte de central tèrmica de biomassa
La Seu d’Urgell
La Seu d’Urgell

Després dels escorcolls d’agents judicials realitzats la setmana passada als edificis de l’ajuntament de la Seu d'Urgell i del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, aquest dilluns la Guàrdia Civil ha inspeccionat la sala de les calderes del centre cultural Les Monges, on s'ha requerit diversa documentació sobre el projecte de construcció d’una central tèrmica de biomassa. La despesa econòmica per a la realització de la nova infraestructura, destinada a la distribució d’aigua calenta per a la calefacció de Les Monges i de l’escola pública Pau Claris, va ser aprovada en el ple municipal celebrat el mes de desembre passat.

La investigació que es duu a terme al consistori i a l’organisme supramunicipal per ordre de la Fiscalia se centra principalment en el presumpte ús irregular de fons públics procedents del programa europeu del PO FEDER (Pla d’Avaluació Fons Europeus de Desenvolupament Regional de Catalunya) 2014-2020, i que haurien tingut un altre destí al motiu pel qual es van atorgar.

En la causa hi ha quatre persones investigades: l’alcalde del municipi, Albert Batalla (PDeCAT); el regidor d’Hisenda i president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro; la regidora de Promoció Econòmica, Mireia Font, i la gerent del Consell Comarcal, Sara Camps.

L’actuació de crear la caldera d’estella s’ha inclòs en el projecte FOREST4LOCAL de la Diputació de Lleida, en el marc del PO FEDER sobre millora de l’eficiència energètica i reducció d’emissions de CO2 en l’edificació i a les infraestructures i serveis públics. En concret, la corporació provincial lleidatana va resultar beneficiària d’una subvenció per al projecte FOREST4LOCAL amb un cost total de 4.490.652,13 € (IVA inclòs).

Pel que fa a l’actuació a la capital de l’Alt Urgell de la “Instal·lació d’una central tèrmica de biomassa i distribució d’aigua calenta per a la calefacció del Centre cultural Les Monges i de l’escola Pau Claris”, l’Ajuntament va aprovar en sessió plenària aportar “el 25% de la despesa per un import de 95.828,06 €” d’un pressupost inicial de 463.807,79 € (IVA inclòs). Així mateix es va donar llum verd a signar “un conveni de col·laboració amb la Diputació de Lleida que reguli les condicions de la col·laboració per a l’execució de l’actuació a la Seu d’Urgell”.

El PO FEDER Catalunya 2014-2020 assenyala que poden optar al cofinançament les diputacions, els consells comarcals i els municipis de més de 20.000 habitants que presentin projectes que compleixin amb els requisits establerts a les bases reguladores. Per aquest motiu, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell no pot sol·licitar l’ajut directament i, atesa la proposta de la Diputació de Lleida per presentar aquest projecte en l’àmbit pirinenc, es va acordar en el ple del 6 de juny de l’any 2016 fer la petició per a la instal·lació d’aquesta caldera de biomassa a través del projecte FOREST4LOCAL.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides