Junqueras parla d’una instrucció injusta que influirà en la sentència

El líder d'ERC creu que la presència de Vox hauria d'incomodar al Tribunal Suprem
Junqueras, al Suprem
Junqueras, al Suprem

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que els presos sobiranistes no han tingut una instrucció justa en el judici sobre el procés independentista i considera que "això influirà en la justícia del veredicte".

Ho ha dit en un text publicat per Nació Digital que ha estat inclòs en la sisena edició del llibre 'Fins que siguem lliures' (Ara Llibres), del seu col·laborador Sergi Sol, en què repassa la seva declaració en el Tribunal Suprem.

"No hem tingut una instrucció justa i això influirà en la justícia del veredicte, tot i que no hi ha rastre, de cap manera, de la violència que se'ns atribueix", assegura en el text.

Junqueras es reafirma en la seva decisió de no contestar a les preguntes de la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i de Vox, i considera que la presència del partit d'extrema dreta en el judici com a acusació popular hauria d"incomodar" al tribunal.

Segons ell, és "poc raonable i inusual a Europa que en una democràcia es regali aquest protagonisme als que defensen valors antidemocràtics i, alhora, exigeixen cadena perpètua" per als presos independentistes que, segons ell, han defensat sempre valors com la igualtat, la justícia i la fraternitat.

El també candidat d'ERC a les eleccions generals del 28 d'abril assenyala que mantindran la "mà sempre estesa a tots els demòcrates, amb independència de com finalitzi aquest judici", i veu necessari defensar sempre vies pacífiques i democràtiques.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari