Una pancarta sobre l’altra al Palau de la Generalitat

Reprodueix vídeo

La façana del Palau de la Generalitat encara mostrava a primera hora d'aquest dijous la pancarta que reclamava "llibertat" pels "presos polítics" i exhibia un llaç groc, que ha estat tapada cap a les 10.30 per una altra que manté el missatge i només canvia el color del llaç. Aquest és blanc i apareix travessat per un traç vermell, com les conegudes pancartes de la campanya d'Òmnium Cultural a favor dels dirigents processistes presos o instal·lats a l'estranger. A més, en una finestra del Palau propera al balcó s'ha penjat una petita pancarta on el traç vermell travessa una màscara blanca i s'expressa "Llibertat d'expressió".

D'aquesta manera, el govern que encapçala Quim Torra obeeix l'ordre de retirar la pancarta del llaç groc, emesa per la Junta Electoral. Torra va carregar sobre el Síndic de Greuges bona part del pes de la decisió, ja que va demanar-li un informe i va assegurar que consideraria vinculant la recomanació. El Síndic, una institució que té com a missió garantir els drets de les persones a una bona administració governamental, per la seva part, ha revelat que el govern ja coneixia des de divendres que la recomanació seria treure els llaços "de forma excepcional", la qual cosa retrata la petició de l'informe com una escenificació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides