Els independentistes volien prohibir els partits contraris a la República

Segons un informe policial, van plantejar espiar els grups que poguessin actuar contra el nou estat
Jutge Vidal
Jutge Vidal

Un informe remès per la Guàrdia Civil afirma que els independentistes catalans es van plantejar prohibir els partits que anessin contra la república catalana o la seva constitució, així com espiar els grups que poguessin actuar contra el nou estat i crear una unitat especialitzada en "espanyolisme violent".

Aquest informe s'engloba en la causa que s'instrueix contra l'organització del referèndum de l'1 d'octubre i la creació d'estructures d'estat i va ser intervingut a l'exsenador i jutge Santiago Vidal.

En el text es diu que "es permetrà l'existència de tota mena de participació política sempre que el seu programa electoral no vagi contra l'existència de Catalunya com a Estat ni contra aquesta Constitució".

Aquest esborrany de Constitució també inclou una disposició per derogar la Monarquia espanyola, l'efectivitat de tots els títols nobiliaris concedits a i o per la Casa de Borbó des de 1700 fins a l'actualitat.

També es contemplen que, a part dels Mossos d'Esquadra, Catalunya compti amb un exèrcit que permeti respondre a les emergències internes i externes.

La Guàrdia Civil destaca que en aquests documents confiscats a Vidal, s'afegeix que "serà necessària una unitat dedicada a les activitats de contraintel·ligència que establiria una política de classificació de la informació de l'administració i dels drets d'accés seguint criteris d'intel·ligència".

A això, afegeixen la proposta d'una "unitat especialitzada en espanyolisme violent" amb l'objectiu d'obtenir informació i intel·ligència i per "administrar l'exercici de la pressió policial".

En el mateix document que analitza la Guàrdia Civil, es parla de l'ensenyament considerat com "vehicle de socialització política i de cohesió social" que juntament amb "els mitjans de comunicació i altres espais públics compartits i la vivència dels símbols nacionals, enforteixin vincles, lleialtat i el sentiment de pertinença al nou Estat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides