2,8 ME de multa a dos fons d’inversió per tenir 24 pisos buits a Barcelona

L'alcaldessa Colau anuncia les sancions i retreu a la Generalitat i a l'Estat central que "estem pràcticament sols"
Ajuntament de Barcelona
L'Ajuntament de Barcelona, a la plaça Sant Jaume

L'Ajuntament de Barcelona ha imposat multes per un total de 2,8 milions d'euros a dos fons d'inversió que tenen 24 pisos buits a la ciutat durant més de dos anys, ha anunciat l'alcaldessa Ada Colau aquest dilluns en declaracions a la Cadena SER. Segons ha especificat Colau, les sancions tenen el seu origen en sengles expedients oberts en aplicació de la llei d'habitatge del 2007.

Es tracta de les multes més grans mai imposades com a penalització al mal ús de l'habitatge des de l'entrada en vigor de la citada llei a Catalunya. La sanció, però, pot ser modificada per part de l'Ajuntament si assoleix un acord per a la cessió dels habitatges amb els propietaris.

Colau ha lamentat que no totes les administracions actuen en aquest sentit i de fet ha assegurat que "estem fent la part de la Generalitat i la de l'Estat, estem pràcticament sols". L'alcaldessa, en particular, ha assenyalat el partit que governa Espanya, el PSOE, per "cedir a les pressions" dels fons voltors. Li retreu que no s'ha atrevit a regular els preus del lloguer.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides