José Antonio Nieto: “No hi va haver cap ordre de retirada”

Reprodueix vídeo

L'exsecretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, ha afirmat que les operacions policials de l'1-O van acabar per la finalització de la jornada laboral dels policials, argumentant que s'havien posat a treballar molt aviat aquell dia i que "per una qüestió física" al migdia ja "no se'ls podia exigir més als agents".

José Antonio Nieto ha assegurat que "no hi va haver cap ordre de retirada", que provingués de l'executiu de Mariano Rajoy, cap als agents dels cossos i forces de seguretat de l'Estat la tarda de l'1-O, tot i que aquests van abandonar l'operatiu per impedir la consulta independentista.

En la seva declaració com a testimoni en el judici per l'1-O al Tribunal Suprem, Nieto ha recuperat l'argument que ja va defensar l'exdelegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, que l'1-O les forces i cossos de seguretat de l'Estat no van fer càrregues policials contra els qui van voler participar de la consulta independentista.

Nieto ha afirmat que "no va haver-hi càrregues policials", però "sí que es va fer ús de la força" per impedir la votació que havia estat prohibida per la Justícia. En aquest context, l'exsecretari d'Estat de Seguretat ha posat en dubte que hi haguessin tants ciutadans ferits com es va dir des del govern català quan ha afirmat que "em consta que hi va haver persones lesionades i algunes que van dir que havien estat lesionades".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides