Adif inverteix 64 milions en el Corredor del Mediterrani a Catalunya

L'obra preveu instal·lar un tercer carril entre Castellbisbal i Martorell
Obres d'Adif
Obres d'Adif

El Consell d'Administració d'Adif ha fet publica una nota en la qual informa que l'empresa ha adjudicat el contracte per a la instal·lació del tercer carril en el trajecte entre Castellbisbal i Martorell, per un import de 64.144.929,48 euros i un termini d'execució estimat de 18 mesos i mig. El contracte ha estat adjudicat a la UTE (Unió Temporal d'Empreses) formada per les empreses Tecsa i Dragados.

Adif considera aquesta actuació com a essencial per al desenvolupament del Corredor del Mediterrani, ja que permetrà enllaçar en ample internacional els trams ja realitzats entre Castellbisbal i la frontera francesa amb els quals actualment es troben en execució en les diferents Comunitats Autònomes que formen part del Corredor.

També està previst que s'implanti l'ample mixt en les vies d'apartat 4, 6, 8 i 10 de l'estació de Castellbisbal, així com en els ramals d'unió entre aquesta estació i la línia Castellbisbal-Mollet que ja disposa d'ample mixt. Les obres també contemplen la renovació i implantació de l'ample mixt en el ramal d'accés a la factoria Seat-Martorell, incloent-hi dues vies de l'estació.

Una altra de les actuacions previstes és la renovació parcial de la via en l'estació de Castellbisbal, que dóna accés a les factories de Celsa-Gonvarri-Gonvauto. Al mateix temps, es duran a terme una sèrie d'actuacions per a millorar la funcionalitat ferroviària de la línia.

Segons Adif, els treballs presenten una elevada complexitat tècnica, ja que és necessari actuar en l'àmbit de la plataforma i sobre el conjunt d'elements del sistema ferroviari con són la via, l'electrificació, les instal·lacions de seguretat, les comunicacions, la senyalització i els esquemes operatius de vies de diferents estacions, per la qual cosa Adif afirma haver realitzat una acurada planificació de les diferents fases de les obres amb l'objectiu de minimitzar les afeccions sobre la circulació de trens.

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari