El compromís de Torra amb els imputats de la UdG s’esfuma

La Generalitat no retirarà l'acusació pels incidents del 2011, malgrat que el president va dir que ho faria
Quim Torra
Quim Torra

La Generalitat de Catalunya no retirarà la seva acusació contra les dotze persones imputades pels incidents que van tenir lloc a la Universitat de Girona el 16 de desembre del 2011, quan l'aleshores president de la Generalitat Artur Mas va presidir la inauguració del curs acadèmic en el 20è aniversari de la institució.

Malgrat que el president Quim Torra es va comprometre a fer-ho el passat 20 de gener, quan va mostrar la seva solidaritat amb els estudiants que es van tancar al centre per evitar la detenció d'una companya, la Generalitat mantindrà la seva petició de penes de més de dos anys de presó per a vuit de les dotze persones encausades arran d'uns incidents que van acabar amb càrregues dels Mossos d'Esquadra.

Precisament, en una resposta publicada pel Diari de Girona, l'Oficina del President de la Generalitat justifica amb el fet que "hi va haver mossos lesionats" que es mantingui l'acusació, ja que "la llei obliga el Departament a donar assistència legal a funcionaris agredits en acte de servei", indica citant fonts de l'assessoria jurídica dels Mossos. Segons explica ara l'Oficina del president Torra al mateix diari, "no hi ha marge per retirar les acusacions".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides