El jutge investiga tota la cúpula de la policia política del PP

El magistrat del cas Villarejo, crida a declarar Fuentes Gago, Díaz Sevillano i Martín-Blas
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

Després que fos imputat el comissari Eugenio Pino, el jutge del cas Villarejo ha decidit citar a altres tres comandaments policials de la coneguda com brigada política del Ministeri de l'Interior durant el govern del PP, en qualitat d'investigats en la peça secreta de l'Operació Kitchen, segons han revelat a eldiario.es.

Així, l'espionatge policial a Luis Bárcenas per a afavorir al Partit Popular, llavors en el Govern, portarà davant del jutge els inspectors en cap José Ángel Fuentes Gago i Bonifacio Díaz Sevillano, així com el qui va ser cap de la Unitat d'Assumptes Interns, Marcelino Martín-Blas.

Les citacions de Martín-Blas, Fuentes Gago i Díaz Sevillano s'han acordat després de les declaracions com investigats del mateix Pino, els comissaris José Villarejo i Enrique García Castaño, i el policia assessor de María Dolores de Cospedal, Andrés Gómez Gordo. Tots ells com a protagonistes de l'espionatge a Luis Bárcenas a través del pagament de fons reservats al qui va ser xofer de la família, Sergio Ríos Esgueva, també imputat.

Amb aquesta decisió del jutge Manuel García Castelló, tota la primera línia de la policia política que va actuar en el Ministeri de l'Interior entre el 2012 i el 2016, amb Jorge Fernández Díaz com a ministre, ja està sent investigada en el cas Villarejo. Eugenio Pino va ser el policia que el PP va triar per a dirigir la Policia quan Mariano Rajoy va arribar a la Moncloa. Pino era, com Martín-Blas, un policia de la confiança de Gènova.

En actuacions recents, el jutge García Castelló inclou la següent afirmació en relació amb l'Operació Kitchen: "Dirigents del Partit Popular s'haurien servit al seu torn de membres del Cos Nacional de Policia per a aconseguir objectius particulars d'aquest partit polític o de càrrecs del mateix a través de la comissió de fets delictius amb abús de funcions".

Per sobre de Pino a Interior només estaven Ignacio Cosidó, director general de la Policia; Francisco Martínez, secretari d'Estat de Seguretat; i el ministre Fernández Díaz. Com a parlamentaris, avui dia els tres estan aforats davant el Tribunal Suprem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides