Rajoy mai va pensar a aplicar l’Estat de Setge a Catalunya per l’1-O

Les defenses dels líders independentistes volen demostrar que no hi va haver rebel·lió
Consell de Ministres amb Rajoy

El govern central ha enviat al Tribunal Suprem la documentació que certifica que ni l'Executiu de Mariano Rajoy ni el Consell de Seguretat Nacional no es van plantejar en cap moment aplicar la Llei d'Estat de Setge i la Llei de Seguretat Nacional ni abans ni després de la celebració de la consulta independentista de l'1-O.

Aquesta documentació està avalada pel director del Gabinet de la Presidència del Govern, Iván Redondo, i per la directora del Secretariat del Govern, Clara Mapelli Marchena, segons avança El País.

La presidència del govern central va enviar aquesta informació al Tribunal Suprem el mes de febrer dins del context del judici contra els líders independentistes catalans per l'1-O. L'advocat Xavier Melero que porta la defensa de l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, havia demanat les certificacions i el tribunal va considerar-les pertinents.

En aquest context, les defenses dels acusats volen deixar palès que si s'hagués donat el delicte de rebel·lió, tal com afirma la Fiscalia, l'executiu central hauria d'haver estudiat la possibilitat d'aplicar tant la Llei d'Estat de Setge com la Llei de Seguretat Nacional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides