Espanya es manté com una democràcia plena, segons ‘The Economist’

Cinquè millor país del G-20, només per darrere del Canadà, Austràlia, Alemanya i el Regne Unit, i per sobre dels Estats Units i França
Congrés dels Diputats

Espanya es manté com una "democràcia plena" segons el Democracy Index 2018 de 'The Economist'. Aquest rànquing, elaborat per la divisió d'Intel·ligència del prestigiós mitjà britànic, col·loca un any més Espanya en el lloc 19 de 165, amb una qualificació de 8,08 sobre 10. Així, només hi ha 20 democràcies plenes en el món i Espanya és una d'elles.

La qualitat democràtica nacional supera a la d'altres països comunitaris com França, Bèlgica, Itàlia o Portugal.

L'índex l'encapçala Noruega, seguida d'Islàndia, Suècia, Nova Zelanda, Dinamarca, Canadà, Irlanda, Finlàndia, Austràlia i Suïssa. A l'altre extrem, Rússia i la Xina són titllats d'autoritaris.

Espanya ha aconseguit puntuacions excel·lents en pluralisme polític (9,17) o llibertats civils (8,82), mentre que les notes en cultura política, funcionament del govern i participació política se situen entre el 7,14 i el 7,78.

El cas d'Itàlia és il·lustratiu i pot ser un avís per a Espanya. L'ascens de partits populistes -que han arribat al poder amb mesures dràstiques pel que fa a la immigració, protagonitzades pel ministre Salvini- han malmès el seu model polític: la caiguda ha estat significativa, de 7,98 a 7,71, el que deixa al país en la categoria de "democràcia defectuosa".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides