Els consellers sempre porten el llaç groc?

llaç groc

El llaç groc és un senyal d’identitat en el món independentista. Tot el Govern de la Generalitat l’exhibeix en les seves aparicions públiques. Ara hi ha llaços o bé roses. Fins i tot algun dirigent es vesteix preferentment de groc. Però resulta que diversos consellers no el porten sempre. Expliquen que quan arriben a un acte oficial, si no hi ha públic o mitjans de comunicació no el porten a la solapa, tal i com sembla preceptiu. Això sí, minuts abans de sortir del despatx on s’ha fet la reunió i davant l’eventual presència de mitjans de comunicació o ciutadans, els serveis de protocol del conseller de torn ofereix en una safata les diferents versions: llaç petit, llaç gran, un motiu floral, una xapa… És llavors quan el conseller o consellera de torn escull el complement independentista.

Així ho expliquen alguns alcaldes o representants d’associacions que, primer, tenen la sorpresa de saludar un alt càrrec de la Generalitat sense llaç groc i al final s’acomiada amb el llaç ben visible. Aquests interlocutors assenyalen que es deu tractar d’una consigna genèrica, doncs un alcalde metropolità ja s’hi ha trobat en diverses ocasions i amb diferents consellers o consellers.

El que sembla és que en el Govern hi ha dos bàndols, els que volen governar, amb Pere Aragonès i Elsa Artadi, i els que creuen que s’ha de tornar a proclamar la independència i fer-la efectiva, amb Quim Torra i Carles Puigdemont al capdavant d’aquesta estratègia que cada cop va perdent més adeptes.  

 

(Visited 242 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari