Els expresidents demanen als presos que deixin la vaga de fam

La iniciativa, coordinada pel Síndic de Greuges, considera que s'ha de "salvaguardar el dret a la vida"
Sànchez, Junqueras, Turull, Forn, Cuixart, Rull i Romeva
Sànchez, Junqueras, Turull, Forn, Cuixart, Rull i Romeva

Els expresidents de la Generalitat i del Parlament demanen als presos independentistes que abandonin la vaga de fam. Així ho recull una missiva promoguda pel Síndic de Greuges en què asseguren que cal "salvaguardar el seu dret a la vida i a la salut" per garantir la participació en el judici de l'1-O amb "plenes facultats".

El text està signat pels expresidents de la Generalitat Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla, Artur Mas i Carles Puigdemont; així com pels expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach, Núria de Gispert i Carme Forcadell. També la firma el Síndic de Greuges, Rafael Ribó.

En el document, els signants afirmen que "la vaga de fam ha donat visibilitat a la seva situació processal i ha sacsejat consciències a escala nacional i internacional". També consideren que el Tribunal Constitucional "ja ha posat calendari a la resolució dels recursos d'empara interposats els darrers mesos, i ja n'ha resolt alguns".

Jordi Sànchez i Jordi Turull porten 19 dies en vaga de fam, mentre que Josep Rull i Joaquim Forn en porten 16. Turull fa cinc dies que està sent atès per la infermeria del centre penitenciari de Lledoners.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari