El PDeCAT, molest amb Mascarell per la seva candidatura

El delegat del Govern a Madrid s'ha presentat avui com a candidat "independent i sobiranista" a l'alcaldia de Barcelona
Ferran Mascarell
Ferran Mascarell

Ferran Mascarell es presenta, finalment, com a candidat "independent i sobiranista" a les eleccions municipals del 2019 a Barcelona. Així ho ha formalitzat aquest dilluns en una compareixença a la capital catalana en la qual ha assenyalat que treballarà per aconseguir la "unitat real" entre les diverses candidatures sobiranistes "per tal de construir-ne una de guanyadora" a la ciutat.

Ha indicat que no té el suport "de cap lobby ni de cap partit", i ha defensat que Barcelona s'ha de convertir en la capital d'una República catalana. Durant el mes de gener hi haurà un acte públic en el qual es llançarà la candidatura de manera formal, i té pensat deixar el càrrec institucional en les pròximes setmanes.

L'anunci ha creat malestar entre el PDECat. Així ho ha fet notar la vicepresidenta del partit, Míriam Nogueras, en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva del partit. "Això no va de projectes personals, va d'un projecte de país. Hem d'aconseguir que Catalunya sigui una capital republicana. Amb projectes personals es complica tot", ha indicat la vicepresidenta del partit, que segueix apostant per una llista àmplia.

La dirigent independentista ha assegurat que es va assabentar per la premsa de la decisió de Mascarell d'oficialitzar la candidatura. El delegat del Govern a Madrid ha assenyalat que va oferir una convenció per triar programa i llista als dirigents del PDeCat, però que no va prosperar. "Ara no és moment que surtin més llistes independentistes, l'objectiu és anar junts per tenir un Ajuntament republicà", ha indicat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides