L’exconseller Josep Rull medita sumar-se a la vaga de fam

El president Pedro Sánchez garanteix "un judici just" als independentistes empresonats
Josep Rull

L'advocat de Josep Rull, Jordi Pina, ha assegurat que l'exconseller medita afegir-se a la vaga de fam que aquest dissabte han començat Jordi Sànchez i Jordi Turull al centre penitenciari de Lledoners per denunciar el "bloqueig" del Tribunal Constitucional, que no ha resolt els recursos d'empara que han presentat les seves defenses, "impedint" així l'accés a la justícia internacional.

En declaracions al programa FAQS de TV3, Pina ha assegurat que Rull "no descarta" acompanyar Sànchez i Turull en la seva protesta.

Alhora, el lletrat, que també representa els diputats de JxCat, ha demanat que es deslliuri els presos en dejú voluntari d'assistir als àpats i de les seves feines de neteja al menjador: "És absolutament absurd i ho fa tot molt més feixuc", ha dit.

D’altra banda, el Govern espanyol va acollir amb preocupació l'anunci. Des de Buenos Aires, on participava en la cimera del G-20, el president Pedro Sánchez va garantir que els independentistes presos tindran un judici just, i va posar en dubte les raons per les quals Sànchez i Turull diuen emprendre la vaga de fam.

Després de descartar que aquesta iniciativa vagi a condicionar la durada de la legislatura espanyola, Sánchez ha insistit que "Espanya és un Estat social i democràtic", i en què, per tant, "el poder judicial és independent". Però també va admetre que la vaga de fam "no és una bona notícia".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides