Borrell indigna el Moviment Indígena dels Estats Units

El cap de la diplomàcia va dir que els EUA van néixer després de "matar quatre indis"
Josep Borrell a la Complutense
Josep Borrell a la Complutense

La conferència que ha fet aquest dimarts el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, a la Universitat Complutense de Madrid ha provocat la indignació del Moviment Indígena dels Estats Units (AIM en les seves sigles en anglès) i el suport d'aquest col·lectiu al procés independentista català. L'AIM és una organització de drets civils que lluita pels drets i la memòria dels indígenes nord-americans des del 1968.

Josep Borrell va dir que els Estats Units "tenen molt poca història al darrere, van néixer en una independència pràcticament sense història, l'únic que havien fet era matar quatre indis. A banda d'això, va ser molt fàcil".

La qüestió està en el fet que Borrell va referir-se en aquests termes al genocidi en el qual es calcula que als Estats Units van ser assassinats al voltant de 12 milions de nadius nord-americans.

Les paraules del cap de la diplomàcia espanyola ha provocat que l'AIM hagi dit a les xarxes socials que: "El racista ministre d'exteriors d'Espanya, Josep Borrell, diu això sobre la nostra història abans de la independència: 'l'únic que van fer va ser matar quatre indis'. És una forma supremacista, negacionista i patètica de descriure el genocidi".

L'AIM ha evidenciat el seu rebuig a les paraules de Borrell donant suport al procés independentista català, cosa que ha aprofitat Carles Puigdemont qui després de coincidir amb les crítiques contra Borrell i mostrar la seva solidaritat amb els indis nord-americans i ha dit que la UE "no hauria de tenir un ministre així".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides