Mas: “Tribunal de Ajuste de Cuentas”

L'expresident acusa la jutge del Tribunal de Comptes d'actuar "al dictat" del PP amb el 9N
Artur Mas amb els exconsellers
Artur Mas amb els exconsellers

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha carregat contra la sentència del Tribunal de Comptes, i contra la seva redactora, la jutge Margarita Mariscal de Gante, que l'obliga a ell i als exconsellers Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs a pagar una xifra que superarà els 5,2 milions d'euros per l'organització de la consulta del 9-N.

L'exdirigent ha batejat el tribunal com a "Tribunal de Ajuste de Cuentas" per evidenciar que la decisió coneguda aquest dilluns no és més que "una venjança" que "busca castigar-nos".

A més, sobre la jutgessa que signava la sentència ha recordat el seu passat com a ministra de Justícia en el primer Govern de José María Aznar i li ha retret que hagi "forçat fins a les últimes costures l'Estat de dret" per redactar una sentència que "tenia pensada" per endavant.

Mas ha comparegut en roda de premsa acompanyat dels exconsellers per expressar la seva indignació amb la sentència dictada aquest dilluns pel tribunal en relació a la malversació en què haurien incorregut amb l'organització de la consulta del 2014.

Ha expressat el seu agraïment als partits i a les entitats civils que han emprès campanyes i iniciatives de suport, com ANC i Òmnium, que ja han tornat a activar les anomenades caixes de solidaritat.

Ha carregat contra el tribunal que l'ha condemnat, del qual ha lamentat que "van a sac contra les persones que vam ser responsables de l'organització de la consulta". Tot i això, ha assegurat que assumeixen la condemna amb fermesa i amb serenitat, però no amb resignació", i per això recorreran.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides