Per què s’acusa de racista un aspirant a alcaldable per Barcelona?

Adrià Alsina
Adrià Alsina

Adrià Alsina, exsecretari de comunicació de l'ANC que s'ha presentat a les primàries proposades per triar un candidat independentista a l'alcaldia de Barcelona, ha generat controvèrsia a Twitter en piular aquest cap de setmana: "Plaça Catalunya, Barcelona, 2018, diumenge al vespre. Tot apagat, pocs passejants i molts manters. Pena. Perill de degradació definitiva".

El pretendent a l'alcaldia, que ha esgrimit que "ara toca unitat des de baix per fer la independència", ha confirmat que està de campanya i s'ha ofert a explicar "com es podrien alliberar llicències per acabar amb el mercat negre que condemna als nous barcelonins a la marginalitat".

Quan han aparegut comentaris que l'acusaven de racista, Alsina ha respost que s'equivoca d'adversari qui l'acusa en aquest sentit "per denunciar l'existència d'un mercat quasi esclavista al mig de Plaça Catalunya". "Que alliberin llicències formals", ha afegit.

Quan una usuària li ha respost que "si el tuit es presta a confusió… es reformula apuntant als responsables d'allò que lamentes?", Alsina ha replicat que "el mateix val pels que t'acusen gratuïtament de racista a la que salta. Jo només he apuntat el que es veu". "Racisme és que sense permís de treball o nacionalitat no puguis accedir a les llicències de l'ajuntament. Racisme és que l'ajuntament condemni a tothom que té iniciativa a passar-se al comerç il·legal", ha indicat.

"La solució per treure persones nouvingudes de l'exclusió va molt més enllà de repartir llicències", ha opinat el diputat d'ERC Ruben Wagensberg, el qual ha comparat la piulada d’Alsina amb el lema amb què Xavier Garcia Albiol va fer campanya a Badalona (“Limpiando Badalona”).

Alsina ha lamentat que el comparés amb Albiol “per descriure la degradació evident de Plaça Catalunya. Company, vam fer junts Volem Acollir i si llegeixes el que escric trobaràs pocs candidats que vulguin una Barcelona més oberta. T'equivoques d'adversari”.

Una altra usuària ha retret a Alsina que associés manters i degradació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides