Waterloo fa figa

La cimera de Puigdemont pel consell de la república no desperta entusiasme en l'independentisme
Carles Puigemont

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, no ha aconseguit congregar els primers espases de l'independentisme a la cimera que ha convocat aquest dilluns a Waterloo per tractar exclusivament del consell de la república.

Puigdemont pretenia que amb aquesta trobada es refés la unitat d'acció de l'independentisme català i tancar les discrepàncies que han anat creixent les darreres setmanes entre JxCat, el PDECat, ERC i la CUP.

Però aquesta crida a la unitat no ha tingut èxit, ja que la CUP ha decidit no assistir argumentant que Puigdemont ha convocat aquesta trobada amb "interessos partidistes i institucionals".

Els cupaires veuen en la cimera de Waterloo un intent per impulsar la Crida Nacional, la plataforma que impulsa el mateix Puigdemont, i que té el suport dels seus incondicionals com serien Quim Torra o Jordi Sànchez però que ha generat fins i tot rebuig en bona part de part de les files del PDECat.

Tot i que la cimera havia de ser discreta, quan es va filtrar va provocar que part dels convocats demanessin que s'anul·lés com és el cas de l'ANC. La cimera es manté, però finalment hi assistiran actors secundaris de l'independentisme.

Així, per l'ANC hi assistirà el vicepresident de l'entitat en substitució de la presidenta Elisenda Paluzie. Tampoc està previst que hi assisteixi el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, que fa les funcions de president, ja que el titular Jordi Cuixart és a la presó.

Un fet significatiu és que ERC ha decidit no enviar ningú de la cúpula del partit a Waterloo i la seva representació recaurà en l'exconseller de Salut, Antoni Comín, que es troba fugit de la justícia a Bèlgica. A la crida de Puigdemont sí que hi van els seus fidels Quim Torra i Elsa Artadi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides