Processen el pallasso regidor

La magistrada veu desobediència greu en l'actitud de Jordi Pesarrodona
Jordi Pesarrodona
Jordi Pesarrodona

La magistrada del jutjat número 2 de Manresa ha tancat la instrucció contra el pallasso i regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, i hi veu indicis de desobediència greu per fets ocorreguts durant el referèndum de l'1-O.

Ara, la jutge insta les parts –fiscalia i defensa- perquè s'hi pronunciïn. Així doncs, és el ministeri fiscal qui haurà de decidir si acusa el regidor, o bé demana el sobreseïment del cas i, per tant, aquest s'acaba arxivant.

La magistrada constata que l'1 d'octubre l'acusat, en la seva qualitat de tinent d'alcalde, es trobava a l'interior del Ceip Joncadella després d'haver constituït les taules, i al costat d'altres persones van tancar les portes del centre en veure arribar a la Guàrdia Civil.

Pesarrodona, segons es recull, va manifestar als agents "que actuaven en funció de la Llei catalana i no els deixarien entrar", tot i que sabia que el Tribunal Constitucional havia suspès la celebració d'aquesta consulta.

"L'investigat representa com a tinent d'alcalde els poders públics de l'Estat, tenint no només obligació de conèixer les resolucions dictades pel Tribunal Constitucional, sinó l'obligació d'acatar-les", reflexiona en l'acta.

Per tot això, conclou que hi ha motius suficients per atribuir-li un presumpte delicte de desobediència greu i dona trasllat dels fets al Ministeri Fiscal i a les acusacions personades perquè, en el termini comú de deu dies, sol·licitin l'obertura del judici oral, formulant escrit d'acusació o el sobreseïment de la causa.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari