El conseller Buch, imputat per l’1-O

Se l'acusa junt amb Lloveras d'un delicte de desobediència per promoure el referèndum entre els alcaldes
Miquel Buch
Miquel Buch

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat com a investigats Miquel Buch, conseller d'Interior, i Neus Lloveras, expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), per haver promogut el referèndum de l'1-O entre els alcaldes. Els dos dirigents hauran d'acudir davant dels tribunals el 6 de novembre.

La Fiscalia es va querellar contra Buch -en aquell moment president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM)- i Lloveras el 14 de setembre de l'any passat, vuit dies després de la convocatòria del referèndum. El ministeri fiscal els acusava d'uns delictes de desobediència, prevaricació i malversació. Aquest últim podria suposar penes de presó.

Segons relatava la querella, Buch i Lloveras van enviar correus electrònics als alcaldes dels ajuntaments pertanyents a les associacions que presideixen i tenien com a adjunts documents amb un model de decret d'alcaldia de suport al referèndum.

Per la Fiscalia, els dos alcaldes van posar de manifest "el seu total menyspreu als reiterats pronunciaments del Tribunal Constitucional" i la seva voluntat de fer servir l'AMI i l'AMC per instar centenars d'alcaldes perquè promoguessin l'organització i celebració del referèndum.

La Fiscalia acabava dient que Buch i Lloveras van contribuir a la "promoció, organització i celebració d'un referèndum" contrari a la Constitució espanyola "promovent un procés de secessió de Catalunya respecte la resta de l'Estat".

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari