Cimera a Lledoners per parlar dels diputats suspesos

Junts per Catalunya i ERC busquen un acord abans del debat de política general

Persisteix el desacord entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana pel que fa als diputats suspesos. Un conflicte que manté el Parlament sense sessions plenàries des d'abans de les vacances d'estius.

Per intentar resoldre la crisi, segons publica avui Nació Digital, alts dirigents dels grups del Govern s'han desplaçat al centre penitenciari de Lledoners per mirar de trobar una solució de consens per resoldre la suspensió decretada pel jutge Pablo Llarena des del Tribunal Suprem.

En aquestes trobades hi han participat, entre d'altres, el president del Parlament, Roger Torrent, el president del grup d'ERC, Sergi Sabrià, i membres de la direcció de JxCat, en permanent contacte amb Waterloo, i els diputats empresonats. De moment però no s'ha arribat a cap acord.

Damunt la taula hi ha la necessitat d'arribar a una entesa abans del 2 d'octubre, data d'inici del debat de política general. El Govern no contempla la possibilitat d'un ajornament per manca d'acord, i les negociacions s'han accelerat.

El desacord entre els dos grups majoritaris de l'independentisme es va fer evident al juliol. En aquell moment, segons fonts de la negociació, JxCat estava disposada a acceptar la renúncia dels seus diputats amb l'excepció de Carles Puigdemont, però els republicans volien la mateixa solució per a tots.

L'expresident ha advertit aquest dimecres des de Brussel·les que "no hi ha cap sentència" que els obligui a deixar l'escó. En aquest sentit ha remarcat que serà el Parlament qui decidirà si ha de deixar o no l'escó però s'ha mostrat "absolutament convençut" que la cambra protegirà els seus membres.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari