13 policies imputats per la seva actuació l’1-O al col·legi Ramon Llull

També declararà com a investigat Roger Español, que va perdre un ull per l'impacte d'una pilota de goma
Els agentes policials, disparant bales de goma l'1-O

El titular del Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona, Francisco Miralles, ha imputat 13 agents policials per la seva actuació a l'escola Ramon Llull de Barcelona l'1 d'octubre del 2017, durant la qual Roger Español va perdre un ull per l'impacte d'una pilota de goma, publica Vozpópuli.

Segons la interlocutòria del jutge Miralles citada per aquesta informació, es van produir 17 trets amb pilotes de goma per part de les forces de seguretat de l'Estat i un d'aquests va colpejar Español. El jutge, en la citada resolució, aclareix que "no es pot veure en les imatges el número identificatiu de l'agent" que va efectuar aquell tret.

Español, per cert, també està imputat. El jutge ha acceptat la petició de la Fiscalia de citar-lo a declarar com a investigat, ja que en un dels vídeos d'aquella jornada se'l veu "escometent més d'un cop els agents" i, concretament, llançant "una tanca metàl·lica a un agent i també li etziba una puntada a una d'aquestes tanques, que xoca pel darrere amb un agent", segons un fragment de la interlocutòria revelat per Vozpópuli.

En total, el jutge Miralles s'ha basat en 390 fotografies i més de 9 hores de vídeo, a banda d'enregistraments aportats per la Policia Nacional. 33 votants de l'1-O van presentar denúncies per aquella actuació policial, mentre que la Policia va informar que cinc dels seus agents van patir lesions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari