Comencen a arribar els reforços policials per la Diada

El PDeCAT demana que Marlaska expliqui al Senat l'enviament d'antiavalots a Catalunya
Policia Nacional
Policia Nacional

Els primers efectius de la Policia Nacional, que el govern espanyol ha enviat a Barcelona amb motiu de la Diada, ja han arribat a Barcelona. Aquest matí, davant de la caserna del Bruc, una desena de furgons del cos donaven compte d'aquesta arribada.

Davant d'aquest desplegament, el PDeCAT ha demanat aquest dijous la compareixença urgent del ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en el ple del Senat perquè expliqui l'enviament de més de 500 antiavalots a Catalunya, en un dispositiu que el Govern espanyol ha emmarcat en el reforç similar al dissenyat en les Diades prèvies al referèndum de l'1 d'octubre.

Segons el seu portaveu a la cambra alta, Josep Lluís Cleries, resulta "urgent" que el titular d'Interior aclareixi al ple la dotació d'agents antiavalots de la Policia Nacional. "Totes les manifestacions massives de la Diada de l'11 de setembre han estat un exemple de civisme, de pau i de convivència perquè no s'ha produït mai cap incident remarcable", ha assenyalat.

En aquest sentit, Cleries ha reivindicat que la seguretat a Catalunya és responsabilitat del cos de Mossos d'Esquadra.

D'altra banda, els primers grups d'antiavalots que han arribat a territori català ja han transmès una queixa al Ministeri de l'Interior per denunciar que viuen en "condicions lamentables" i asseguren que han de conviure "amuntegats" en espais molt reduïts.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides