La Moncloa avisa Torra: “Les sentències cal acceptar-les”

Mentre el govern espanyol desdramatitza, Ciutadans exigeix un nou 155
Isabel Celaá
Isabel Celaá

El govern espanyol ha reaccionat a la conferència del president Quim Torra recordant els límits del diàleg que ha anat subratllant les darreres setmanes. Cap moviment per part de la Moncloa davant les peticions del president català. "Diàleg, sí, negociació, també, però en allò que uneixi els catalans, nacionalistes i no nacionalistes, sobre l'autogovern", ha dit la portaveu Isabel Celáa.

També ha lamentat que Torra ha fet un discurs amb un to de l'"independentisme més dur", amb "referències més ancorades a finals del segle XIX i XX que en el XXI" en què apel·lava al "victimisme i romanticisme". "Grans paraules convertides en conceptes suprems, grandiloqüents i a vegades buits", ha insistit, citant el concepte de llibertat com a exemple, per tal de construir "un relat independentista dirigit als independentistes".

Celáa ha respost al desafiament del president català, que ha afirmat que només acceptarà l'absolució com a sentència pels polítics processats, avisant: "Les sentències dels jutges cal acceptar-les".

"Apliquem el 155 abans que sigui tard", aquesta és la recepta d'Albert Rivera per frenar el procés català i s'hi ha refermat minuts després de la conferència de Quim Torra aquest vespre al Teatre Nacional de Catalunya. "Torra anuncia una altra ofensiva per intentar liquidar Espanya", ha assegurat el líder de Ciutadans, i s'ha dirigit directament a Pedro Sánchez perquè "trenqui amb els separatistes": "Defensar la igualtat i la unió de tots els espanyols no és una opció, és la seva obligació".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides