Quins universitaris catalans no tenen dret a queixar-se?

Títol de la imatge
Títol de la imatge

Els alumnes de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE). La Direcció General d’Universitats, adscrita al Departament d’Empresa i Coneixement que encapçala la consellera Àngels Chacón, finança la convocatòria de subvencions al 75% de l’import de la matrícula i el 75% de les despeses de l’estada als estudiants que es matriculin per a tota l’edició d’enguany de la UCE, anuncia el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) d’aquest dimarts.

Segons el mateix anunci, Universitats hi aporta un import global de 12.000 euros i la dotació es pot ampliar “en un percentatge aproximat d’un 20% (…) sense necessitat de publicar una nova convocatòria”. Es tracta d’una tradició promoguda pel nacionalisme català a partir del 1968. De la UCE, que es presenta com el “lligam estiuenc de l’espai universitari dels Països Catalans“, van ser rectors l’exconseller pujolista Max Cahner i l’historiador Jaume Sobrequés, entre d’altres.

Les facilitats atorgades als alumnes que s’hi vulguin apuntar contrasten amb la política del govern de la Generalitat pel que fa a les taxes universitàries. Com recull EL TRIANGLE d’aquesta setmana (n. 1310), les taxes han quedat congelades i els estudis universitaris a Catalunya són els més cars d’Espanya, malgrat que el Parlament va aprovar una moció el 20 d’octubre del 2016 per reduir un 30% l’import de les taxes d’aquests estudis.

Ni el govern de Carles Puigdemont ni el de Quim Torra hi han posat fil a l’agulla. La consellera i portaveu Elsa Artadi s’ha escudat darrere “la pròrroga pressupostària provocada per les eleccions i la impossibilitat de formar govern”. És a dir, esgrimint el 155.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari