Quin “brindis al sol” fa Agustí Colomines?

Agustí Colomines
Agustí Colomines

La darrera iniciativa pública d’Agustí Colomines, destituït recentment pel govern espanyol com a director de l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat, ha estat la inscripció d’un nou partit al registre del Ministeri de l’Interior.

Aquesta formació se suposa que és la concreció de les intencions mostrades per Carles Puigdemont: crear un moviment transversal i divers a partir de Junts per Catalunya. Entre els impulsors de la iniciativa, a banda de Colomines, hi ha l’advocat i economista Jordi Ferres. L’advocat Quim Jobert n’és el tresorer i els vocals són Marta Domingo i Laura Carrasco.

El fet que el nom del partit sigui Moviment 1 d’octubre és irònic, considerant el parer expressat per Colomines fa gairebé dos anys sobre el tipus de votació que va ser (segons els seus impulsors) l’1-O: un referèndum unilateral d’independència (RUI).

L’agost del 2016, en una entrevista concedida a El Punt Avui, manifestava: “Jo estic per un referèndum acordat. Si l’aconseguim, el fem immediatament. Jo estic en contra d’un referèndum unilateral (RUI). No li veig la virtut. Els del no hi aniran. Tornarem a fer un 9-N. Qui i com convocarà? Tornarem a fer un procés de voluntaris? Com obligaràs els contraris a anar a les meses, a presidir-les? Obligaràs els funcionaris a través d’una llei? Hi ha tal quantitat de debilitats que em sembla un brindis al sol. Aleshores prefereixo que unes eleccions demostrin per enèsima vegada que hi ha una majoria independentista al país”.

“Hem d’aconseguir un referèndum en què la senyora Arrimadas vagi a votar que no. Si la senyora Arrimadas no va a votar, tenim un problema” afegia en la mateixa entrevista. Però l’1-O es va consagrar en l’imaginari de l’independentisme i fer un brindis no és un problema per a Colomines.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari