Tensions municipals pels llaços grocs

Arenys de Munt els blinda, Castellbell i el Vilar sanciona si no els ha autoritzat
arenus munt ajuntament
arenus munt ajuntament

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, governat amb majoria absoluta per la socialista Montse Badia, ha intervingut en la batalla de símbols que té lloc en aquesta localitat del Bages decidint la retirada de tots els elements que no hagin rebut una autorització prèvia.

Badia explica que hi ha gent molt radical i intransigent en tots dos bàndols, i que la seva prioritat és preservar la convivència. El govern local va anunciar sancions per aquells que pengin banderes o llaços. “No hem dit que no es puguin penjar llaços, sinó que es demani permís per fer-ho amb la voluntat de controlar la situació i que no es trenqui la convivència, perquè l’espai públic és de tothom”, ha especificat.

A Arenys de Munt, en canvi, el ple municipal ha expressat en una declaració institucional que valorarà la possibilitat de sancionar les persones que retirin símbols no només d’espais privats, sinó també de la via pública, com són els llaços grocs en suport als dirigents del procés presos. L’exalcalde i regidor Josep Manel Ximenis (CUP) ha dit que Arenys “serà el primer municipi a sancionar qui tregui llaços grocs”. “Plantem cara als netejadors de la República Catalana”, ha indicat.

Durant les darreres hores, a més, han circulat les imatges d’una plantada de creus grogues a la platja de Llafranc (Palafrugell, Baix Empordà). Una dona ha comunicat als responsables de la col·locació de les creus que se sentia molesta pel que estaven fent i els ha preguntat si volien que els nens pensessin que la platja era un cementiri. Les plantades de creus són un dels formats de protesta dels Comitès de Defensa de la República (CDR).

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari