JxCat i ERC ja tenen majoria simple

La Mesa del Parlament avala la petició de vot delegat de Toni Comín
Mesa del Parlament
Mesa del Parlament

Els representants de JxCat i ERC a la Mesa del Parlament de Catalunya, on tenen majoria, han acceptat la petició del diputat republicà fugit de la justícia espanyola a Brussel·les, Toni Comín, per delegar el seu vot a la cambra catalana. Així, el vot de Comín l’exercirà a partir d’ara en els plens del Parlament el portaveu del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià.

Amb aquesta decisió, els grups de JxCat i ERC ja compten amb els 66 vots necessaris per disposar de majoria simple en una votació per a una futura investidura a la presidència de la Generalitat, el que els permetria poder investir president en segons volta sense necessitat de disposar dels vots de la CUP, atès que la formació anticapitalista assegura que els seus quatre diputats s’abstindrien “per solidaritat antirepressiva”. La CUP recorda, però, que votarien a favor de la investidura de Carles Puigdemont.

En el ple de la cambra catalana d’aquest dimecres el vot de Comín ja l’exercirà Sabrià. Malgrat això, a la decisió de la Mesa d’acceptar el vot delegat del diputat fugit d’ERC hi cap la possibilitat de presentar peticions de reconsideració i recursos del govern central.

En aquest context, en declaracions Catalunya Ràdio, Antoni Comín ha afirmat que se segueix treballant per modificar la llei de la Presidència de la Generalitat i del Govern amb la finalitat de facilitar la investidura de Puigdemont. Comín, però, també ha dit que aquest no és l’únic pla amb el qual treballen les forces independentistes del Parlament.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, que en declaracions a Ràdio4 ha afirmat que de no ser viable la investidura de Puigdemont no es descartava buscar una alterativa per evitar noves eleccions. Sobre la taula del PDECat es manté el nom de l’alcalde de Solsona i diputat de JxCat, Marc Solsona, i fins i tot els dels diputats empresonats Jordi Turull i Jordi Sànchez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides