Sànchez s’enfronta a Llarena

El candidat de JxCat retreu manca d'objectivitat al jutge que investiga el procés
anc sanchez tv3
anc sanchez tv3

L’expresident de l’ANC i diputat de Junts per Catalunya Jordi Sànchez s’ha enfrontat al jutge que instrueix al Tribunal Suprem la causa sobre el procés, Pablo Llarena, durant la seva compareixença en seu judicial d’aquest dilluns.

En concret, segons fonts presents a la declaració, Sànchez ha dit que percep “una clara manca d’objectivitat” en Llarena, a qui ha indicat que no pot ser “jutge i víctima”. També ha assenyalat que les interlocutòries no estan sent coherents.

El candidat a la presidència de la Generalitat alternatiu a l’expresident Carles Puigdemont ha al·ludit al fet que Llarena ha fet servir la primera persona del plural en referir-se a víctimes del procés en el redactat d’algunes interlocutòries. Com a resposta, Llarena li ha dit que pot recórrer davant la sala d’apel·lacions.

Sànchez també s’ha queixat que Llarena no ha atès la resposta de l’ONU, tot i que fins ara no s’ha pronunciat sobre el fons d’una queixa de Sànchez, sinó que s’havia limitat a acceptar-la a tràmit i a expressar la necessitat que es respectessin els drets polítics dels encausats. En la seva resolució, Llarena havia argumentat que la crida al compliment de drets per part de la Comissió de Drets Humans de l’ONU “no comporta (…) una indicació concreta (…) ni tan sols gosa suggerir que la tutela cautelar dels drets polítics” de Sànchez depengui de “l’adopció de les decisions que el sol·licitant expressa”.

Per la seva part, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha retret a Llarena la manera com condueix la instrucció del cas està vulnerant la llibertat ideològica.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari