Sànchez demana anar al ple o participar-hi via videoconferència

El candidat de JxCat registra la petició pensant en el ple d'investidura de divendres
Joan Ribet
Joan Ribet

El candidat a presidir la Generalitat, Jordi Sànchez, ha demanat aquest dimarts al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que investiga la causa de l’1-O, que el deixi sortir de la presó de Soto del Real per poder acudir aquest divendres al ple d’investidura al Parlament convocat per Roger Torrent.

El candidat de JxCat ha registrat a través de la seva defensa aquesta petició dirigida directament al jutge instructor perquè Llarena adopti les mesures necessàries perquè el diputat pugui prendre part en el debat en virtut de la resolució del Comitè de Drets Humans de Nacions Unides.

En l’escrit, el diputat proposa a Llarena que s’avingui a deixar-li intervenir en el ple per alguna de les tres vies que assenyala, la primera, deixant-lo en llibertat provisional; si no, que se li atorgui els permisos penitenciaris per poder acudir als plens parlamentaris d’investidura.

Si aquesta darrera fórmula no fos tampoc la via de Llarena, l’escrit li proposa que “es permeti al diputat participar en els citats plens per mitjà de videoconferència desplaçant-se a tal efecte al lloc que disposi”.

Finalment, la defensa reclama a Llarena “garantir que Espanya compleixi els seus compromisos internacionals en matèria de drets humans, especialment el citat Pacte Internacional i el seu Protocol Addicional facultatiu”.

El jutge Llarena ha processat Sànchez pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics en el marc de la causa relacionada amb el procés sobiranista i es troba a la presó de Soto del Real, des del 16 d’octubre de 2017.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari