ERC vol diàleg amb Rajoy

Pere Aragonès reclama "alliberar els presos i retirar acusacions" per facilitar les converses
Pere Aragonès
Pere Aragonès

L’adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, ha proposat que “cal seure en una taula” amb el Govern espanyol. En una entrevista a La Vanguardia, ha confirmat que “nosaltres hi estem disposats, sent ferms en les nostres conviccions, però cal dialogar”.

Aragonès ha manifestat en aquest sentit que “no posem condicions prèvies”, però creu que “mentre hi hagi represaliats o amenaces”, no es produirà “un diàleg honest”. Per això, apunta que “per facilitar el diàleg cal alliberar els presos i retirar acusacions. No com a condició política, sinó com a qüestió de justícia”.

El secretari d’Economia també assegura que “el Govern espanyol sap que el que fa contra els dirigents independentistes no té base jurídica; es veu quan ho examinen altres jurisdiccions europees”. “L’Estat ha de veure que no pot estar permanentment amenaçant amb actuacions penals contra la voluntat democràtica de més de dos milions de catalans”, ha afegit.

El dirigent d’ERC, d’altra banda, descarta una possible investidura de Carles Puigdemont perquè “l’1 de març va retirar la seva candidatura; per tant, si no hi ha un canvi, no té sentit tornar-ho a plantejar, perquè estaríem fent una mera especulació”.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari