Torrent manté el ple d’investidura

El president del Parlament ha pres la decisió després de l'empresonament del candidat Turull
Roger Torrent
Roger Torrent

El president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat oficialment que el ple d’investidura al Parlament es manté per aquest dissabte. Això no obstant, tot apunta que aquest podria convertir-se en un acte institucional sense votació.

Jordi Turull, a través del seu advocat, Jordi Pina, ha demanat que es faci el ple “per dignitat” i se l’investeixi com a resposta al que han decidit el jutge. Ciutadans, PP i PSC demanen que se suspengui.

En un tuit, la líder de C’s, Inés Arrimadas, ha advertit que mantenir el ple en absència del candidat contribueix a “augmentar la confrontació social”.

El líder de PSC-Units, Miquel Iceta, ha demanat per carta al president del Parlament, Roger Torrent, desconvocar el ple d’investidura per “la impossibilitat de desenvolupar amb normalitat” la sessió després d’ingressar a la presó el candidat de JxCat, Jordi Turull. Li demana també obrir una altra ronda de contactes amb els grups “per tractar el conjunt de circumstàncies que envolten” l’inici de la legislatura i la investidura.

Sigui com sigui, el ple d’investidura segueix convocat per a dos quarts de dotze del migdia, però podria acabar convertint-se en un acte institucional transversal, on a més dels grups independentistes hi podrien participar també els comuns i societat civil. Seria una resposta coordinada per respondre a la repressió i al que consideren una vulneració de drets fonamentals.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari