“Anaven beguts i vam témer que usessin armes”

En la declaració davant el Suprem, el cap dels Mossos Ferran López descriu així la concentració del 20S
Ferran López, amb Trapero a l'Audiència
Ferran López, amb Trapero a l'Audiència

En la seva declaració davant el Tribunal Suprem, l’actual cap dels Mossos d’Esquadra, Ferran López, va defensar l’operatiu del cos durant el referèndum de l’1-O i va assegurar que l’única raó per la qual els seus agents no van tancar més col·legis va ser perquè no disposaven de més efectius per portar a terme l’ordre de la Fiscalia Superior de Catalunya.

Durant la declaració, en qualitat de testimoni, en la causa que instrueix el jutge Pablo Llarena contra els que van promoure la consulta sobre la independència, López també va manifestar que els comandaments dels Mossos no van rebre instruccions de la Generalitat per afavorir el referèndum.

En la mateixa declaració, que publica aquest dissabte El Confidencial, López va explicar que els Mossos no van dissoldre fins a les dues de la matinada la concentració del 20 de setembre davant la Conselleria d’Economia i Hisenda perquè, durant el dia, els manifestants estaven “beguts” i hi havia risc que usessin armes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides