Quin intel·lectual del procés escomet Gabriel Rufián?

gabriel rufian congreso
gabriel rufian congreso

El sociòleg Salvador Cardús, que va ser un dels integrants del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) creat pel govern català d’Artur Mas el 2013 i, l’any passat, ha format part (en un simbòlic 82è lloc per Barcelona) de la llista electoral de Carles Puigdemont, Junts per Catalunya.

El plantejament del diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà en un recent article a El Periódico, al qual advocava per un acostament al PSC, ha cuit a molts independentistes, sobretot a JxCat i la CUP, com han posat de manifest diversos dirigents i diputats, així com a Demòcrates, l’aliat democristià d’ERC.

La resposta de Cardús a un tuit de Rufián ha evidenciat la mala maror. El diputat d’ERC havia comparat el posicionament de l’exconseller Santi Vila amb el de l’exlíder d’Unió Josep Antoni Duran i Lleida, lloant irònicament la intervenció del primer a RAC1 amb una piulada il·lustrada amb una imatge de Duran intervenint a la mateixa emissora. I aleshores Cardús ha saltat: “Ah! Em pensava que la foto anava per l’article de Tardà!”.

No és la primera figura del procés que escomet el tàndem Rufián-Tardà. Quan Tardà va manifestar el gener que els independentistes haurien de sacrificar Carles Puigdemont si era necessari, l’exdiputat de Junts pel Sí Germà Bel havia reaccionat replicant: “Com va anar exactament allò de les 155 monedes? Per promoure aquests missatges manteniu els escons al Congrés? És Síndrome d’Estocolm?”.

Aquella clatellada es referia a un tuit de Rufián -quan es donava per fet que Puigdemont convocaria eleccions anticipades-, per bé que ell va negar després que esmentant les 155 monedes estigués comparant l’expresident català, citant la Bíblia, amb l’apòstol traïdor Judes Iscariot i les seves 30 peces de plata. Alhora, Bel esgrimia contra Rufián el fet de mantenir l’escó, un retret habitual dels no independentistes contra el diputat d’ERC, el qual s’havia compromès públicament el 2015 a abandonar en 18 mesos el Congrés per “tornar a la República Catalana”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides