Quines són les travesses pel pròxim govern?

joan ignasi elena mes 324
joan ignasi elena mes 324

La composició del futur govern de la Generalitat és un trencaclosques que provoca fortes tensions entre els negociadors de Junts per Catalunya i ERC. Per postres, la CUP –que té els quatre escons imprescindibles per assolir la majoria independentista al Parlament- també posa les seves condicions, que dificulten l’acord.

Els interrogants s’amunteguen i més amb la figura de Carles Puigdemont a Waterloo, que vol seguir exercint competències presidencials, encara que ja té assumit que no repetirà en el càrrec i ha de fer un pas al costat. En espera que s’aclareixi el paper que haurà de tenir la hipotètica vicepresidència, que hauria d’ocupar Marta Rovira per delegació d’Oriol Junqueras, l’únic que queda clar és que Junts per Catalunya i ERC es repartiran al 50% les 14 cadires del pròxim govern de la Generalitat, en cas que prosperi.

En el supòsit que Jordi Sànchez sigui investit president, fórmula a la qual s’hi oposa la CUP, les travesses per ocupar les conselleries comencen a córrer. Entre els càrrecs que semblen confirmar-se hi hauria:

· Presidència (JxCat): Jordi Turull
· Vicepresidència (ERC): Marta Rovira
· Economia (ERC): Pere Aragonès
· Empresa (JxCat): Elsa Artadi
· Territori (JxCat): Josep Rull
· Relacions Institucionals i Exteriors (ERC): Raül Romeva
· Governació (JxCat): Marc Solsona
· Educació (JxCat): Lluís Font
· Justícia (ERC): Ester Capella
· Salut (ERC): David Elvira
· Cultura (JxCat): Laura Borràs
· Interior (ERC): Joan Ignasi Elena

Així doncs, de l’anterior govern només repetirien Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva, encara que la pretensió inicial després del 21-D és que tots serien restituïts.

Un dels nusos més complicats de la negociació per intentar formar govern ha estat el control dels mitjans de comunicació públics i de la repartidora dels privats (publicitat i subvencions). Al capdavant de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que passaria a estar presidida per ERC, s’hi situaria Saül Gordillo, exsoci de Carles Puigdemont i actual director de Catalunya Ràdio.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides