Mas: “No hi havia un comitè estratègic”

L'expresident de la Generalitat queda lliure sense mesures cautelars
artur mas pdecat ferran bel
artur mas pdecat ferran bel

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha quedat en llibertat després d’haver declarat al Tribunal Suprem aquest dimarts al matí. El jutge que instrueix la causa per rebel·lió que afecta els suposats membres del comitè estratègic del procés, Pablo Llarena, no li ha imposat cap mesura cautelar malgrat que l’acusació popular, exercida pel partit d’ultradreta Vox, pretenia que imposés a Mas una fiança de 60.000 euros, la retirada del passaport i l’obligació de comparèixer cada 15 dies als jutjats.

“No hi havia un comitè estratègic”, només reunions polítiques informals, ha assegurat l’expresident. En la línia dels altres compareixents, amb l’excepció de Mireia Boya, ha afirmat que la declaració del 27 d’octubre va ser simbòlica i política. En canvi, ha defensat que el referèndum de l’1-O va ser real.

Després de Mas, compareix amb retard l’expresidenta de l’AMI Neus Lloveras, la declaració de la qual havia d’iniciar-se a les 11 hores. Tots dos apareixen al document Enfocats, trobat durant un escorcoll al domicili de l’ex-número dos d’Economia, Josep Maria Jové, com a suposats membres d’un comitè estratègic dedicat a ordir la desconnexió amb Espanya.

D’altra banda, la Fiscalia ha demanat al Suprem que declari complexa la causa. Si ho fa, la instrucció durarà més enllà dels sis mesos previstos legalment, amb un màxim de 18 mesos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides