El PP intensifica l’ofensiva contra la immersió

Casado anuncia que els populars portaran el tema al Parlament, sense descartar però la via del 155
pablo casado twitter pp
pablo casado twitter pp

La croada que darrerament estan duent a terme PP i Ciutadans per controlar el vot més extrem ha entrat en matèria educativa i se centra ara en la immersió lingüística catalana.

El PP presentarà una reforma de la llei d’Educació de Catalunya al Parlament perquè “es compleixin les sentències” i el castellà pugui ser llengua vehicular en aquesta comunitat o, almenys, “es pugui ensenyar un 25% en aquest idioma en les assignatures troncals”, segons ha assenyalat el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, després de la reunió setmanal de l’executiva del seu partit.

Això no vol dir que el Govern pensi desistir del seu intent d’usar l’article 155 de la Constitució per introduir més hores de castellà a les aules catalanes. Casado ha assegurat que el Ministeri d’Educació estudia la manera que “el Govern ha de garantir les mesures administratives perquè els pares puguin triar la llengua en què han de ser educats els seus fills”.

El que no ha concretat el portaveu popular és si això es farà efectiu a través de la introducció d’una casella en els formularis de preinscripció o si s’articularà amb una altra fórmula. Tampoc ha concretat quan s’anunciaran aquestes mesures. Però sí que ha afirmat que a Catalunya s’han de complir les sentències del Tribunal Suprem, que imposen aquest 25% de castellà, o la Lomce, “que està paralitzada per l’oposició”.

Desmenteixen les “caselles” de Montserrat
Per la seva banda, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha assegurat aquest dilluns, en una visita a Badalona, que la casella per poder triar la llengua vehicular a les escoles serà una “realitat” en les pròximes setmanes, ja que el govern espanyol vol garantir “el dret dels pares” a triar la llengua de l’educació dels seus fills.

Poc després, un portaveu del Ministeri d’Educació ha desmentit la ministra i, per tant, que es vulgui incloure una casella en la preinscripció escolar del curs vinent perquè els pares a Catalunya puguin decidir si els seus fills estudien en castellà. “Ha estat una confusió i el tema està com estava divendres passat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides