“A Catalunya s’han intentat minar les regles democràtiques”

En el fòrum de Davos, el monarca ha dit que la Constitució "no és un mer ornament"
felip 6
felip 6

El rei Felip VI ha subratllat aquest dimecres davant el Fòrum Econòmic Mundial, reunit a la ciutat suïssa de Davos, que la Constitució espanyola “no és un mer ornament”, sinó l’expressió de la voluntat dels ciutadans espanyols, i per tant el “pilar” de la seva “coexistència democràtica”, motiu pel qual “mereix el màxim respecte” de tothom.

En el seu primer discurs davant un fòrum, el cap d’Estat no ha evitat parlar de la “recent crisi” a Catalunya, a la qual s’ha referit com “un intent de minar les regles bàsiques” del sistema democràtic espanyol.

Des de la ciutat suïssa Felip VI també ha destacat les virtuts d’Espanya com a destinació d’inversió, en una reunió a la qual assisteixen els principals directius econòmics, líders polítics de 70 països i uns 3.000 professionals.

El monarca també ha aprofitat l’ocasió per vendre les bondats de les finances espanyoles. “Espanya té ara una economia molt competitiva i representa una oportunitat d’inversió excel·lent”, ha recalcat.

Segons ha dit, “malgrat ser un motiu de preocupació a la UE fa molt pocs anys, avui Espanya lidera el creixement i està fent una contribució positiva a la consolidació i l’enfortiment de la UE”.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari