Puigdemont demana delegar el vot

JxCat ha entrat a registre la sol·licitud, que ara la Mesa del Parlament haurà d'estudiar
puigdemont rtbf.be
puigdemont rtbf.be

Junts per Catalunya ha entrat al registre del Parlament aquest dijous la seva sol·licitud perquè els tres diputats que té a Brussel·les puguin delegar el seu vot de cara a la sessió d’investidura i la resta de la XII legislatura, que va arrencar aquest dimecres. D’aquesta manera, Lluís Puig, Clara Ponsatí i el mateix Carles Puigdemont podrien sumar amb el bloc sobiranista sense necessitat d’acudir a l’hemicicle, supòsit en què serien detinguts.

En la mateixa situació es troben els diputats d’ERC Meritxell Serret i Toni Comín, els que encara no han demanat la delegació del vot.

Ara la decisió recau sobre la Mesa del Parlament, elegida aquest dimecres amb Roger Torrent al capdavant. El Govern -i l’oposició- ja van anunciar que hi hauria recurs al Tribunal Constitucional si s’acceptava el vot delegat a Puigdemont.

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va obrir divendres passat la porta a delegar el vot als tres diputats empresonats, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Joaquim Forn però no als diputats que es troben a Brussel·les.

No obstant això, els lletrats del Parlament van qüestionar la via marcada pel Llarena en considerar que el reglament de la cambra no contempla els supòsits de delegació de vot en els casos esmentats. És a dir, ni estar a la presó ni estar a Brussel·les amb una ordre d’arrest a Espanya són raons d'”incapacitat” que, segons els lletrats, el reglament contempli per permetre una delegació de vot.

Malgrat tot, la Mesa d’Edat presidida per Ernest Maragall va autoritzar aquest dimecres el vot delegat als diputats presos, el que va provocar que Inés Arrimades, per part de Ciutadans, i Santi Rodríguez, per part del PPC, demanessin reconsiderar la decisió, cosa que no va succeir.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari