Un llibre destapa el frau de la Fundació Nous Catalans

El sociòleg Edmundo Sepa es considera estafat per les falses promeses i enganys que, durant dos anys, li va fer Àngel Colom
angel colom edmundo sepa
angel colom edmundo sepa

Edmundo Sepa és un prestigiós sociòleg originari de Guinea Equatorial, expert en temes d’immigració i de cooperació internacional, que col·labora com a professor de la càtedra d’Economia Social de la Universitat Abat Oliba. L’any 1997, amb l’aval de l’aleshores secretari general, Pere Esteve, es va afiliar a Convergència Democràtica (CDC), on anys més tard va arribar a ser membre del consell nacional.

Per la seva experiència i coneixements, Edmundo Sepa va ser fitxat l’any 2012 per Àngel Colom per fer-se càrrec de l’espai afrocatalà de la Fundació Nous Catalans, que el Sis Ales va crear i que dirigia, juntament amb Èric Bertran (el protagonista de l’obra Èric i l’exèrcit del Fènix, de Víctor Alexandre). Els dos anys que el sociòleg d’origen guineà va treballar en aquesta entitat, ubicada a Santa Coloma de Gramenet, van ser un cúmul de despropòsits (enganys, mentides, falses promeses…), que ell atribueix al caràcter “messiànic” i tremendament irresponsable d’Àngel Colom, que a la vegada era secretari d’Immigració de CDC.

Fruit d’aquesta nefasta experiència professional, Edmundo Sepa acaba de publicar el llibre ¿Convergente, conveniente o intruso?, editat per Wanafrica Ediciones, on explica detalladament les seves peripècies com a militant de CDC i exdirectiu de la Fundació Nous Catalans. Durant els dos anys que va treballar al costat d’Àngel Colom mai no va ser retribuït econòmicament, malgrat les expectatives i promeses que, reiteradament, se li havien fet, i per això va acabar denunciant l’entitat davant els tribunals laborals.

El “negre de Convergència”
Malauradament, els 68.000 euros que reclamava se’ls va haver de pintar a l’oli. Oficialment, la Fundació Nous Catalans –que en el seu origen va rebre finançament de Fèlix Millet, a través del Palau de la Música– va ser dissolta a finals del 2014 i el xiringuito va tancar les portes.

En el llibre, Edmundo Sepa no només relata la seva trajectòria en el món convergent. També fa un seguit de punyents anàlisis i reflexions sobre la ideologia pujolista en relació amb el tema de la immigració i dissecciona la doble personalitat d’Àngel Colom. ¿Convergente, conveniente o intruso? és, en aquest sentit, un interessant document per conèixer, de primera mà, les cíniques maniobres de manipulació de l’antiga CDC per atraure els vots del col·lectiu africà a Catalunya, que aplega unes 150.000 persones, la gran majoria condemnades a la marginació laboral i social.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 332 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari