El setge polític al Barça s’incrementa després de les eleccions del 21-D

Carles Puigdemont ja va advertir el president del club que pagaria les conseqüencies de no haver suspès el partit de l'1-O
bartomeu puigdemont
bartomeu puigdemont

El principi de neutralitat política del FC Barcelona –ara mateix format per un 90% de catalanisme i un celebrat 10% de seny– està garantit per l’actuació de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu, si es pren com a referència aquest axioma popular segons el qual el millor acord és aquell que no complau a cap de les parts.

El Barça ha aconseguit guanyar-se la persecució implacable del Partit Popular (PP) i del poder central, inclosa l’enorme maquinària de l’Estat que un govern pot arribar a controlar. Més o menys el mateix que, des de la Generalitat, han intentat les forces sobiranistes capitanejades per Carles Puigdemont amb l’ajuda de les no menys potents entitats independentistes com l‘Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, obsessionades amb utilitzar el Barça d’escut i estilet alhora, sobretot per la seva ressonància internacional que tant ha trobat a faltar el procés.

Les causes d’aquesta inquietant indisposició del Barça amb els dos bàndols polítics enfrontats resulten, paradoxalment, antagòniques. A la dreta constitucionalista li sembla que cal perseguir per terra, mar i aire que la catalanitat del club blaugrana estigui al servei permanent del sobiranisme, mentre que pels presumptes pares de la República de Catalunya, el que han fet primer Sandro Rosell i ara Josep Maria Bartomeu és fugir del front, retirar-se a la rereguarda i canviar d’uniforme.

El que representa Junts pel Sí o Junts per Catalunya i ERC –en qualsevol de les seves versions i actuacions– considera els directius del Barça com uns “traïdors a la causa”, tous amb els seus gestos enfront de la repressió després del referèndum de l’1-O i davant la resta de les seves seqüeles, com l’empresonament de líders i polítics o l’aplicació del 155. Si s’han de dir les coses com són, durant la jornada de l’1-O, quan des de la Generalitat es va exigir al Barça la suspensió unilateral del partit de Lliga contra el Las Palmas, el mateix president Carles Puigdemont va acabar les seves tenses converses d’aquell dia amb Josep Maria Bartomeu proferint serioses amenaces contra el president del Barça si no l’obeïa. “Et penediràs d’això”, li va dir Carles Puigdemont.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides