Rull acusa Espanya “d’Estat autàrquic”

El candidat de JxCat critica que el govern espanyol blindi fronteres davant del possible retorn de Puigdemont
Sense títol
Sense títol

El número 6 a la llista de Barcelona de Junts per Catalunya i exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha acusat Espanya de ser un “Estat autàrquic” per plantejar un blindatge de les fronteres davant el possible retorn de l’expresident Carles Puigdemont, sobre el qual pesa una ordre de detenció estatal.

Rull ha deixat clar que el retorn de Puigdemont per a la investidura, si JxCat guanya les eleccions, i no abans.

El candidat, que va sortir de la presó la setmana passada, ha apuntat que la victòria de Puigdemont és una “condició necessària però no suficient” per aconseguir que pugui tornar a Catalunya i que els empresonats puguin sortir de presó.

D’altra banda, Rull ha lamentat que el jutge del Suprem, Pablo Llarena, hagi deixat per a després de les eleccions, per a l’11 de gener, la presa de declaració als exconsellers i els Jordis, que segueixen empresonats.

Respecte a la decisió del Suprem de denegar a Jordi Sànchez la seva participació en la campanya electoral, com a número dos de JxCat, Rull ha dit que “torna a ser una molt mala notícia, pot haver-hi qui estigui entusiasmat amb aquesta decisió, que podrà seguir fent campanya en plenitud mentre la resta tenim una campanya plena de limitacions”.

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari