Quina batalla es viurà a Vic el 21-D?

marta rovira
marta rovira

Vic és la capital de la Catalunya catalana, on el sobiranisme hi té el seu búnquer electoral més sòlid. Si en el passat, ciutats actualment nacionalistes com Manresa, Igualada, Berga o Banyoles han tingut alcaldes socialistes, no passa el mateix a la capital d’Osona, que des de l’any 1979 ha estat governada ininterrompudament per CiU (ara, PDECat).

En aquestes pròximes eleccions del 21-D, Vic viurà una batalla molt particular entre ERC i la “llista del president” (on hi està incrustat el PDECat) per veure qui obté l’hegemonia política en aquesta emblemàtica ciutat. Val a dir que totes dues candidatures juguen molt fort i han col·locat persones rellevants d’Osona en les seves llistes.

Per part d’ERC, Marta Rovira, secretària general del partit, va de número 2 i, a més, ha estat ungida per Oriol Junqueras des de la presó d’Estremera com la futura presidenta de la Generalitat. El seu company de cel·la, l’exconseller Carles Mundó, també és vigatà i va en el cinquè lloc de la llista republicana.

Pel cantó exconvergent també s’ha posat tota la carn a la graella. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra (PDECat), va al lloc 21 de la “llista del president”. Una mica més avall hi trobem la gerent de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Núria Guillaumes, que va al 31. I al final de la candidatura, de manera simbòlica però molt significativa, hi va la il·lustradora Pilarín Bayés, un personatge molt popular a la ciutat i coneguda dels infants catalans per les seves col·laboracions a la revista Cavall Fort.

La batalla de Vic per dirimir l’hegemonia en l’espai sobiranista serà un dels punts d’interès informatiu i polític aquest pròxim 21 de desembre. Això, sense oblidar que el PSC incorpora en la seva candidatura com a número 3 un altre vigatà il·lustre: l’exconseller i exsecretari general d’Unió Democràtica, Ramon Maria Espadaler.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari