La “llista de país” s’esvaeix

ERC només la vol si aplega tot el sobiranisme i CatComú se'n desmarca
rovira erc
rovira erc

La proposta del PDECat per aplegar totes les forces sobiranistes en una llista unitària “de país” el pròxim 21 de desembre s’ha esvaït un cop s’han conegut els posicionaments d’ERC i els comuns. Esquerra no vol reeditar una fórmula semblant a Junts pel Sí excepte si s’hi suma tot el sector sobiranista, per oposar-lo als partits que van donar el vistiplau a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució -C’s, PSC-PSOE i PP- a les institucions catalanes. Aquesta condició comporta convèncer no només la CUP, sinó també Catalunya en Comú i Podem, que previsiblement aniran junts el 21-D.

Els comuns, amb Podem
Els comuns, de fet, han manifestat que volen presentar-se aliats amb Podem -que vota fins aquest dimarts aquesta confluència- i tenir Xavier Domènech com a cap de llista. La decisió dels comuns, però, no es confirmarà fins que voti l’assemblea del pròxim dissabte, dia 11. 

Puigdemont, cap de llista
El PDECat, per la seva part, havia anat més enllà del seu plantejament de “llista de país” inicial tot manifestant que aposta perquè Carles Puigdemont, el president cessat pel govern espanyol, encapçali la candidatura. Puigdemont, ara en llibertat vigilada a Bèlgica, ha canviat de parer, ja que havia negat categòricament diversos cops tota intenció de presidir la Generalitat més enllà d’aquest mandat.

Llistaunitaria.cat
En l’òrbita de l’antiga Convergència, per cert, havia sorgit un manifest per una llista electoral unitària que, segons els seus promotors, aquest dilluns al matí suma gairebé 214.000 suports. Entre els signants més famosos hi ha l’excalcalde de Barcelona Xavier Trias, l’últim delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell, el responsable de relacions amb els mitjans estrangers de la Generalitat Joan Maria Piqué, l’eurodiputat del PDECAT Ramon Tremosa, el diputat de Junts pel Sí Jordi Cuminal, la diputada del PDECat al Congrés Míriam Nogueras, l’exdirector de Patrimoni Salvador Estapé, l’alcalde de Premià de Mar i president de l’ACM Miquel Buch, l’exregidor de CiU a Barcelona Antoni Vives, l’escriptora Pilar Rahola, el sociòleg Salvador Cardús, l’editor Quim Torra, els empresaris Tatxo Benet i Josep Maria Mainat, i els actors Joel Joan i Quim Masferrer, entre d’altres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides