L’Audiència cita a declarar Puigdemont i el seu govern

La jutge Carmen Lamela ha admès a tràmit la querella i convoca els investigats dijous i divendres
Título de la imagen
Título de la imagen

La jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela cita a declarar dijous i divendres a Carles Puigdemont i la resta de membres del Govern destituït, investigats per rebel·lió, sedició i malversació.

La citació coincideix amb la de Carme Forcadell i els altres membres de la Mesa del Parlament al Tribunal Suprem amb mitja hora de diferència. L’expresident i els exconsellers, a les nou a l’Audiència Nacional, i els membres de la Mesa, a dos quarts a l’alt tribunal.

La magistrada atén les diligències sol·licitades amb caràcter d’urgència per part del fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, i ha citat a declarar en qualitat d’investigats a tots els membres del Govern.

En el seu escrit, el representant del Ministeri Públic adverteix que en cas que algun d’ells no vagin a la citació judicial sol·licitarà la seva immediata detenció. És més, la Fiscalia té potestat per ordenar la detenció.

En el cas que Puigdemont i la resta de consellers que es troben ara com ara a Bèlgica no decidissin acudir, des de l’Audiència Nacional s’hauria de cursar una ordre europea de detenció. Serien les autoritats belgues les que haurien de procedir a la seva detenció i analitzar les causes abans de fer-ho efectiu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides