El món no reconeix Catalunya

Ni Europa ni els Estats Units reconeixen la declaració d'independència de Catalunya
Título de la imagen
Título de la imagen

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha assegurat aquest divendres que Espanya segueix sent l’únic interlocutor de la Unió Europea (UE) després de la declaració d’independència de Catalunya aprovada avui pel Parlament, i alhora ha afirmat que per a la Unió “res no canvia”.

“Per a la UE res canvia. Espanya continua sent el nostre únic interlocutor. Espero que el Govern espanyol afavoreixi la força dels arguments, no els arguments de la força“, ha escrit Tusk al seu compte de Twitter.

En un sentit similar s’ha expressat el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, que ha insistit que dóna suport a les mesures de Mariano Rajoy: “És un procés de l’Estat espanyol i respecto totes les decisions que prengui el Govern”.

Per la seva banda, el primer ministre belga, Charles Michel, ha demanat que imperi el diàleg: “Una crisi política només es pot resoldre a través del diàleg. Fem una crida a una solució pacífica amb respecte a l’ordre nacional i internacional”.

El Departament d’Estat dels Estats Units ha afirmat que “Catalunya és una part integral d’Espanya” i ha assegurat que el Govern nord-americà dona suport a les mesures adoptades per l’Executiu espanyol per mantenir a Espanya “forta i unida”.

El Govern alemany ha dit que no reconeix la independència de Catalunya declarada aquest divendres al Parlament en ser inconstitucional i ha mostrat el seu suport a les mesures aprovades per l’executiu de Mariano Rajoy.

El Govern del Regne Unit ha afirmat que “no reconeix ni reconeixerà” la declaració unilateral d’independència aprovada pel Parlament de Catalunya. “Seguim volent veure com es preserva l’imperi de la llei, es respecta la Constitució espanyola i es manté la unitat d’Espanya”, va assenyalar un portaveu de la primera ministra britànica, Theresa May.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides