Reunió in extremis del Govern a la Generalitat

L'executiu de Puigdemont no es posa d'acord si ha de fer la DUI o convocar eleccions al Parlament
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha tornat a reunir des de les 10 d’aquest matí al seu executiu al Palau de la Generalitat per intentar consensuar una resposta a l’aplicació per part del govern central de l’article 155 de la Constitució que intervindrà l’autonomia catalana.

Aquesta nit el govern català ha estat reunit durant set hores, fins a les dues de la matinada, a la seva seu de la Plaça Sant Jaume de Barcelona sense aconseguir trobar una postura comuna entre tots els seus membres sobre si cal portar a terme una declaració unilateral d’independència (DUI) o convocar eleccions al Parlament de Catalunya.

Diferents veus entre els membres de l’executiu de Puigdemont es mostren contràries a la DUI, com seria el cas del conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, mentre que d’altres són radicalment partidaris de proclamar la independència de Catalunya com seria el cas del conseller de la Presidència, Jordi Turull, o el d’Interior, Joaquim Forn.

En la reunió d’aquest matí, a la que es preveu que s’hi afegeixin membres del grup parlamentari de Junts pel Sí, s’ha de fixar el posicionament del govern, i del grup parlamentari que li dóna suport, al ple del Parlament que començarà a les 17 hores d’aquest dijous.

Aquestes reunions al Palau de la Generalitat no agraden a la CUP. La diputada cupaire Mireia Boya, ha publicat al seu compte de Twitter que: “amb una República que s’ha de proclamar al Parlament, es fan reunions fins tard a Palau sense tota la majoria parlamentària. Preocupant”.

Boya ha afegit que “no han de decidir els partits. Ni AMI, ACM, ANC ni OC. I sobretot, no poden decidir expresidents. Ja vam decidir. Siguem fidels al mandat”, per acabar reblant “que no ens robin la República als despatxos“.

A la mateixa hora que començarà el ple del Parlament, també ha de començar al Senat la tramitació per aplicar l’article 155 a Catalunya, tramitació que de ben segur tirarà endavant per la majoria que té el PP en la Cambra alta, a banda que ja se sap que també comptarà amb el suport del PSOE i Ciutadans.

Tot apunta que podria ser demà, en què es farà la segona sessió del ple del Parlament de Catalunya, quan Carles Puigdemont declarés unilateralment la independència de Catalunya, ja que l’Assemblea Nacional Catalana ha convocat a la ciutadania a les 12h del migdia de demà a què es congregui a les portes del Parlament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.