Puigdemont vol comparèixer al Senat

El president del Govern català preveu presentar personalment les al·legacions a l'article 155
Título de la imagen
Título de la imagen

El president del Govern, Carles Puigdemont, vol anar al Senat aquesta setmana per presentar en persona les seves al·legacions a la iniciativa de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, que va anunciar dissabte el president Mariano Rajoy després d’un consell de ministres extraordinari.

El president de la Cambra alta, Pío García Escudero, accediria que Puigdemont intervingui en la sessió plenària extraordinària de divendres, tot i que el reglament marca que ho hauria de fer dijous, dia en què el Parlament català ha programat el ple de resposta a l’article 155.

La Comissió del 155 es constituirà aquest dimarts a les 13 hores amb la creació d’una ponència; després, es donarà un termini a la Generalitat perquè enviï per escrit les al·legacions i designi un representant que acudeixi a defensar-les. El termini per enviar al·legacions per escrit acabarà el dijous al migdia, que és quan es tornarà a reunir la ponència per començar a redactar un dictamen. I aquest dictamen serà de nou debatut en la comissió convocada per a aquest dijous a les 17 hores.

Segons el reglament aquest seria el moment destinat a la compareixença de Puigdemont. No obstant això, fonts de la institució han assegurat que el president del Senat accedirà que Puigdemont intervingui en la sessió plenària extraordinària de divendres.

García-Escudero ha comunicat ja la seva plena disposició a facilitar la compareixença de Carles Puigdemont al portaveu del PDeCAT a la cambra alta, Josep Lluís Cleries.

Tot i que no hi ha confirmació oficial del Govern espanyol, està previst que sigui el mateix president del Govern, Mariano Rajoy, qui acudeixi també al ple de divendres per defensar personalment les mesures per a les quals sol·licita permís al Senat.

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari