CCOO de Catalunya rebutja els “boicots”

El sindicat fa una crida a la "responsabilitat" per evitar decisions que perjudiquin l'economia del país
Título de la imagen
Título de la imagen

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya ha mostrat aquest divendres la seva “preocupació per les repercussions econòmiques i laborals d’algunes decisions empresarials i de les campanyes de boicot que s’estan produint els darrers dies, que posen pressió sobre les plantilles de les empreses i poden perjudicar l’ocupació“.

En un comunicat, el sindicat fa una crida “a la responsabilitat a les institucions i agents econòmics i socials per tal de no tensar més la societat ni portar el conflicte al món del treball ni a prendre decisions que perjudiquin l’economia del país“.

Comissions Obreres de Catalunya insta als governs de la Generalitat i de l’Estat, així com la resta de forces polítiques, que prenguin “les decisions prèvies necessàries” per habilitar “un marc polític i jurídic de mutu reconeixement per l’obertura d’un procés de negociació“.

El sindicat ha volgut recordar que “estem davant d’un conflicte polític que només pot trobar la sortida des del diàleg i la negociació política“. Per aquest motiu insisteix en que es posi “el diàleg i la negociació al servei de la política, per trobar el consens que interpel·li el compromís de la gran majoria social com a valor fonamental per la convivència, reconeixent la pluralitat i diversitat que enriqueix al poble de Catalunya i d’Espanya”.

L’últim d’aquests boicots, que ha estat fruit de la iniciativa de la plataforma Crida per la Democràcia, en què hi ha l’ANC i Òmnium, i que s’ha dut a terme aquest divendres principalment entre les 8 i les 9 del matí, ha fet que un gran nombre de persones retiressin diners en metàl·lic dels caixers automàtics dels principals cinc bancs del país en protesta per l’actitud del govern espanyol (foto).

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari